miercuri, 28 iunie 2017

Cumpără-ți biletele de avion și petrece o vacanță de vis în Glasgow!

Cu o populație de 1,749,154 de locuitori, Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția. Aflându-se în sud-estul Scoției, clima este tipică regiunii acesteia sau a Angliei, fiind influențată de curenții estuarului Clyde și de curenții Golfului care încălzesc regiunea. Temperatura de aici este mai ridicată decât în restul țării deoarece orașul este protejat de colinele Văii Clyde. Aici vei observa un fenomen nou și anume trecerea bruscă de la furtună la un val de căldură.
            Vizitarea orașului ar trebui să o faceți începând din Piața Sf. George care se află în centru. Alte obiective turistice ar putea fi:  Centrul de Artă Contemporană, Teatrul Regal, Biblioteca Publică și Academia Regală de Muzică şi Film. Dacă tot ai ajuns aici ar fi bine să dai o fugă și pe la galeriile de artă deoarece tot timpul există evenimente culturale și expoziții.
            Datorită muzeelor, monumentelor și a concertelor sale, încă din anul 1990 a fost numit Oraș European al Culturii. Chiar Universitatea din Glasgow este un important obiectiv turistic. Aceasta este printre cele mai vechi instituții de învățământ ce se află în Scoția, având peste 6.000 de angajați. Chiar de curând, campusul studențesc a fost votat ca fiind cel mai bun din Scoția, unde vei găsi Muzeul de Zoologie cu expoziții de animale din regat.
            În ceea ce privește mâncarea, aceasta se bazează pe ingrediente naturale și anume pește, carne de vânat, vită, oaie, multe brânzeturi și lactate și puține legume. Cea mai renumită mâncare de aici este Haggis, o tocătură din ficat, inimă și plămâni de oaie ce sunt amestecate cu condimente și ceapă. Acest amestec este introdus într-un stomac de oaie și apoi este ținut 3 ore la cuptor la foc mic și în sos propriu. Această mâncare era favorita războinicilor scoțieni.

            Vizitează un oraș plin de istorie și achiziționează-ți biletele de avion cât mai repede!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu