joi, 22 septembrie 2016

Cum putem trata atacurile de panica?

Deoarece multe dintre simptomele date de anxietate si atacurile de panica le imita pe cele ale bolilor de inima, probleme tiroidiene, tulburari de respiratie si alte boli, persoanele cu o astfel de tulburare, de cele multe ori, fac numeroase vizite la camerele de urgenta sau la cabinetele medicilor, convinsi ca au o problema care le pune viata in pericol.

Simptome

Anxietatea si atacurile de panica sunt reprezentate prin debutul brusc de frica puternica sau disconfort, care atinge varful intesitatii in cateva minute si include cel putin patru dintre urmatoarele simptome: palpitatii, batai accelerate a ritmului cardiac, transpiratie, tremuraturi sau agitatie, dificultati de respiratie, sentimentele de sufocare, durere toracica sau disconfort, greata sau durere abdominala, stare de ameteala sau lesin, de caldura, frisoane insotite de o senzatie de amorteala sau furnicaturi, sentimente de irealitate sau de depersonalizare (pacientul fiind detasat de la sine), teama de a pierde controlul sau teama de moarte.

Diagnostic si tratament

In trecut ar fi trebuit  luni sau ani si o multime de sentimente de frustrare adunate inainte de a obtine un diagnostic corect. Unii oameni se tem sau sunt jenati sa spuna cuiva sentimentele cu privire la ceea ce se confrunta, inclusiv medicii lor sau chiar si celor dragi de teama de a fi vazuti ca nebuni. In schimb, ei sufera in tacere, distantandu-se de prieteni, familie si alte persoane care ar putea fi de ajutor.

Doctorii spera ca acest model se schimba datorita campaniilor speciale ce vizeaza anxietatea si atacurile de panica, care ii incurajeaza pe oameni sa vorbeasca deschis despre problemele lor. Multe persoane care sufera de atacuri de panica nu stiu ca au o tulburare reala, dar care este tratabila prin sedinte de terapie sau medicamentele adecvate. Fiind o problema medicala serioasa, ea isi poate pune amprenta si la nivel fizic, iar uneori poate pune in pericol viata bolnavului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu