miercuri, 7 septembrie 2022

Cipru – comoara ascunsă a turismului din Europa

Poziția avantajoasă a Ciprului a făcut din acesta o proprietate râvnită pentru toți cei care au ajuns la putere în estul Mediteranei de-a lungul veacurilor, lucru care a transformat insula în obiectul lăcomiei pentru mai multe imperii. Astăzi, oamenii vin aici în număr mare pentru a se bucura de plajele insulei și de restul atracțiilor turistice antice ale care includ o mare varietate de mănăstiri, catedrale bizantine excelente, situri arheologice și o multitudine de muzee și galerii. Alegeți un city break în Cipru pentru a vă bucura de unele dintre cele mai spectaculoase momente în calitate de turist.

Vechiul Kourion

Kourion, care se află pe insula Cipru, este adesea considerat a fi cel mai important monument arheologic al insulei. Unul dintre cele mai frumoase lucruri de făcut în Cipru este să mergi într-un tur al structurilor uriașe și al mozaicurilor care se află aici. Este o locație mistică, datorită decorului pitoresc pe vârful unei stânci de-a lungul țărmului, care oferă vederi uluitoare ale peisajului rural și ale Mediteranei. Situl general este enorm; însă, teatrul și Casa lui Eustolios, care găzduiește o colecție de mozaicuri sunt cele mai cunoscute locații de văzut în timp ce sunteți aici.

Castelul Sf. Ilarion

Sf. Ilarion este o fortăreață antică a cruciaților și locul de naștere a numeroase povești și legende. De asemenea, locația este considerată una dintre cele mai magnifice ruine de castel din Marea Mediterană. Legenda spune că o regină zână care obișnuia să vrăjească ciobanii locali de pe aceste dealuri a fost, de asemenea, responsabilă pentru construirea castelului în sine. Meterezele și sălile enorme ale construcției își întorc drumul în sus pe munte și sunt un paradis pentru exploratori. O potecă urcă prin ruinele turnurilor castelului, apartamentelor regale și capelelor, trecând prin facilitățile inferioare ale castelului, care includ grajduri și barăci pentru soldați.

Peninsula Karpas

Cea mai singură și mai pustie parte a Ciprului este Peninsula Karpas, care ascunde unele dintre cele mai uluitoare peisaje ale insulei. Aceasta este situată în colțul de nord-est al insulei și este caracterizată de o serie de plaje aurii susținute de dealuri abrupte.  Partea aceasta a Ciprului vede anual cei mai puțini turiști, însă tocmai acest lucru o face perfectă pentru unele dintre cele mai bune drumeții, orașe pitorești și monumente istorice nedescoperite. Dacă doriți să experimentați viața pe care oamenii obișnuiau să o trăiască pe insulă ar trebui să mergeți în această locație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu