miercuri, 14 decembrie 2016

Locuri de vizitat intr-o vacanta in Spania

Spania include şi insulele Baleare şi insulele Canare, aşa că un City Break poate fi continental sau poate fi pe una dintre aceste insule exotice, unde plaja şi activităţile acvatice sunt într-un cadru feeric, romantic, cu tot confortul de a te simţi ca în paradis.

Pe urmele muzicii, ale literaturii, ale filmului, Spania poate fi descoperită în mai multe City Break.

Granada, cântată de mari interpreţi ai lumii, începe cu versuri în care se vorbeşte de vraja pe care o aruncă asupra celor care ajung aproape. Palatul Alhambra este o bijuterire menită să taie răsuflarea, o culme a culturii maure din vremea când acest popor a cucerit Andaluzia. Marea Moschee din Cordoba (Mezquita), terminată în anul 1000, este o altă capodoperă, la care de unde ai privi observi simetrie.

Barcelona vine cu creaţia lui Gaudi, fie că e vorba de catedrala Sagrada Familia, fie că e vorba de cladiri de locuit sau parcul Guell.
Timpurile de azi vin cu creaţia unui arhitect american, muzeul Guggenheim din Bilbao, despre care se spune că încă nu a fost prinsă îndeajuns de exact în nicio fotografie. În legătură cu această cladire au apărut două expresii: "Bilbao effect", care defineşte abilitatea acestui oraş de a valorifica o şansă construind o singură clădire de nivel mondial, respectiv "architourism", un cuvânt care descrie turismul dedicat întâlnirii speciale cu această clădire.

Catedrala din Sevilla, cu turnul Giralda, la origine un minaret, adăposteşte, măreţ, mormântul lui Cristofor Columb.
Un City Break in Spania impune neapărat Valencia, cu al său Oraş al Artelor şi Ştiinţei, unde e o fabuloasă punere în scenă a fel de fel de invenţii tehnologice, unde te poţi juca întelegând fizica şi toate ştiintele, unde poţi vedea cum este Pământul şi cum este viaţa în această biosferă. Totul într-un decor fabulos, modern, îndrăzneţ, atractiv.

Şi câte alte destinaţii şi câte alte atracţii într-un tărâm generos, cu oameni primitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu